Notice to Examinees:

If you are expecting a notice of your scheduled examination date, and you furnished an email address
along with your application, your examination date will be sent to the email address you furnished.

Please check your email before calling our office regarding scheduled examinations.

You should also check your spam/quarantine or trash folders as the schedule letter will contain
attachments that can sometimes be perceived as spam or trash by certain email providers.

You may also wish to add the address: exam.scheduler@tsbpe.texas.gov to your address book as many
times this will allow the items to remain in your new mail.

NOTE:

You must follow the instructions in the email and reply to us that you plan to appear on the scheduled
examination date. If you did not furnish an email address your notice will be sent to you via regular
mail.

Due to the continued high demand for examinations, individuals that fail to appear will only be
rescheduled upon written request and upon receipt of a new application and fee. Approved emergency
reschedule requests must be in writing. Emergency requests may be sent to the above email address.

Individuals that fail the examination will be rescheduled upon receipt of a new completed application
and fee and will be scheduled for retest in the order of receipt of the new application, but no sooner
than 30 days after the 1°t failure, 60 days after the 2" failure and 90 days after the 3™ failure.

Board Rule §363.22 Reexamination

(a) An applicant that fails any single part of a multiple part examination may retake the part or parts
that were failed without having to retake the entire examination.

(1) A failing score on a single part of an examination is a score of 69.9 points or less.
(2) A time limit of three (3) hours is allotted for reexamination of the part that was failed.

(3) The applicant must submit a new exam application and fee in order to retake the part that was
failed.

(b) An applicant who fails any part or parts of an examination shall complete a training period before
the applicant may retake the examination. The length of the required training period is determined by
the number of times the applicant has failed as follows:

(1) first failure: 30-day training period; (2) second failure: 60-day training period; and (3) third and
subsequent failures: 90-day training period.
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